Защо трябва да добавим мезотерапия към грижата за нашето тяло? Втора част

Защо трябва да добавим мезотерапия към грижата за нашето тяло? Втора част

2017-09-26

Работи ли Мезотерапията за подкожните за мазнини?

Да, Мезотерапията показа успех в намаляването на подпухналите или мастните области под очите, които водят до уморен вид. В много случаи мезотерапията може да забави нуждата от по-ниска блефаропластика на клепачите - или хирургична операция на мастна тъкан - и може да направи операцията ненужна. Това означава, че пациентът може да избегне потенциалните усложнения, които идват от козметичната хирургия. При безиглената мезотерапия се използва система, наречена Ultrapeel Transderm Ionto System. Тя е неинванзивен, но също така и много ефективен и по-удобен за някои пациенти метод. Тази система е получила FDA клирънс за трансдермално доставяне на безиглена Мезотерапия. Системата Ultrapeel Transderm Ionto работи като ексфолира  роговия слой с микродермабразио, така че технологията на дермалектропороза може да предизвика йонното лекарство да попадне в кожата при нискоенергийни електрически импулси. 

Тази система осигурява неинвазивен вариант и може да помогне за намаляване на травмата на кожата и болката от игли. Това означава, че хората с отвращение към игли могат да се възползват от този вид мезотерапия. Продължителността на всяко лечение варира според това, което клиентът е направил, но обикновено след това няма престой . Някои с чувствителна кожа могат да усетят лек дискомфорт, подобно на усещане на надраскване в началото на лечението, което след това изчезва. Вибрацията свежда до минимум влиянието на електрическите импулси и допринася за много приятно изживяване.

Има ли безиглената мезотерапията странични ефекти ?

Когато мезотерапията се извършва с игли за инжектиране на лекарството, повечето пациенти изпитват малък дискомфорт. Някои изпитват локална болка, леко изгаряне в продължение на часове и може би малко краткотрайно натъртване. Може да има сърбеж и болезненост за няколко дни. Както при всеки инжекционен продукт, при някои пациенти има възможност за алергична реакция. Въвеждането на безиглената технология за мезотерапия доведе до елиминиране на повечето странични ефекти от стандартния подход на лечение с игли.

Колко процедури трябва да има пациентът преди да се видят резултатите?

Това зависи от много фактори, включително от вашето тяло и колко от него се лекува. Някои пациенти получават добри резултати след една сесия, докато други трябва да имат 3 до 5 сесии, преди резултатите да са видими. Понякога пациентите съобщават, че облеклото им се вписва по-добре и че те изглеждат по-тънки. Докато загуба на тегло не е цел на Мезотерапията, загуба на инч е възможно. Някои пациенти се нуждаят от 5 до 15 лечения или повече за максимална полза. Заедно с лечението се препоръчват хранителни промени и преминаване към здравословен начин на живот. Стареенето е непрекъснат и динамичен процес, но Мезотерапията може да помогне да се предпазите от някои от опустошенията на възрастта. Може да се наложи лечение за поддържане на врата, лицето, ръцете от 2 до 4 пъти годишно.

Какви ограничения ще има пациентът след това?

Ограниченията зависят от областта, която се лекува и от състоянието, за което се лекува пациентът, но обикновено включват: 

  • избягването на енергични упражнения за около 48 часа
  • избягването на горещите душове от 6 до 8 часа
  • избягването употребата на грим и други продукти за грижа за кожата за 4 часа
  • носенето на хлабави дрехи близо до третираната зона в непосредствени моменти след инжектирането.

Ще се възвърне ли мастната тъкан в третирана област?

Мезотерапията премахва мазнините в мастната клетка, без да унищожава клетката, така че кожата да възвърне естествения си вид. Ако пациентът трябва да спечели тегло след лечение, мазнините ще се върнат в областта, която е била лекувана. Процентът на неуспех на Мезотерапията е около 8%,който е много нисък . Когато се използва заедно с диета и упражнения, Мезотерапията има най-добрите възможни дългосрочни резултати.

Кой може да се подложи на мезотерапия?

Повечето здрави мъже и жени са кандидати за мезотерапия. Не се препоръчва при бременни жени, инсулин-зависими диабетици или такива със сърдечни заболявания, анамнеза за инсулт или исхемия, рак, кожни лезии, алергия към всички компоненти на мезотерапията или тези, които приемат кръвни разтворители.

Може ли пациентът незабавно да се върне на работа след лечение?

В повечето случаи, да. Самата процедура отнема само 30 минути на сесия и е необходимо малко време за подготовката или възстановяването. Пациентите няма да бъдат задължени да носят тежки бинтове или пояси. Колко често пациентът може да се подлага на процедурата ? Процедурата обикновено може да се направи веднъж на всеки 10 до 14 дневен период.

 Съща ли е Мезотерапията като липосукцията?

Не. Мезотерапията не включва хирургия. Това е нехирургично отстраняване на мазнините от мастните клетки. За разлика от нея, липосукцията включва хирургичното отстраняване на самите мастни клетки. Докато липосукцията включва анестезия, мезотерапията не изисква анестезия и има много кратко време за възстановяване. Важно е да се отбележи, че мезотерапията не замества липосукцията. Мезотерапията работи за отстраняване на малки части от нежелана мастна тъкан, отстраняване на целулита и подмладяване на кожата. Тя е най-подходяща за хора, които не са с наднормено тегло, а имат само няколко проблемни области с мазнини. Тя също така е умен избор за тези, които се страхуват от хирургични процедури и следователно се колебаят да преминат през липосукция. При Мезотерапия, недостатъкът е, че резултатите са постепенни. 

Липосукцията може да предложи незабавни резултати. Мезотерапията може да изглажда и изравнява мастните петна, които продължават и след липосукция, като предотвратяват нуждата от допълнителна липосукция. Накратко, процедурите не са конкурентни , а вместо това са взаимно допълващи се. Мезотерапията е интелигентен първи избор за тези, които обмислят липосукция за сравнително малки ситуации.В по-екстремни случаи, когато пациентът не е против операцията, липосукцията  е по - добрият вариант за него.