Лазерна епилация Elysion - Pro / Жени

Очаквайте скоро

Лазерна епилация Elysion - Pro / Жени

Цена: 750.00 лв.

Изберете опция

Цяло тяло

Цели крака

Гръб и кръст

Подбедрици

Гръб

Интимна зона

Цели ръце

Общи бикини

Гърди

Седалище

Предмишници

Корем

Кръст

Рамене

Външни бикини

Подмишници

Корем-лента

Врат

Горна устна

Ареоли

Скули

Брадичка

Бакенбарди/Бузи

Шия

Elysion премахва нежеланото окосмяване от всички типове кожа (от 1-ви до 6-ти фототип според скалата на Fitzpatrick) през цялата година. Той е едниственият диоден лазер, с който може да се прави епилация и през лятото. Отзивите на клиенти са изключително положителни, касаещи постепеното подобрение и редуциране на окосмяването на третираната зона веднага след първата процедура, с дълготрайни резултати

Типът кожа е един от най-важните фактори и предпоставка за отлични резултати с най-малък брой сесии. Според скалата на Fitzpatrick има 6 различни типове кожа от 1 до 6, като най-светлите кожи са тези, които позволяват голямо количество енергия под формата на импулс да навлезе подкожно с най-малък риск от нежелани ефекти. Ето защо по-тъмни типове кожа са най-силно ограничавани от лазерни епилации, но не и от диодната епилация на Elysion, която третира дори най-тъмния фототип.

Процедурите с Elysion позволяват ефективно премахване на косми дори и при най- чувствителнaта кожа. Подходящата дължина на вълната гарантира достигането до точната дълбочина на фоликулите. 

Elysion премахва окосмяването по селективен начин, атакувайки пигмента на космения фоликул – меланин, чрез лазерни импулси, които причиняват температурно разрушаване на клетката на фоликула без да увреждат кожата. 

Elysion притежава охлаждаща система, която защитава кожата от високи температури и по този начин прави епилацията безболезнена. Системата за охлаждане се нарича „crystal freeze”. Системата работи като поддържа постоянно ниво на температурата от 6 градуса на накрайника независимо от температурата в помещението. Системата произвежда приятно усещане на кожата, което прави обезкосмяването безопасно, безболезнено и комфортно.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ:

Какви са ползите от Elysion?

Дълготрайно обезкосмяване, което се постига за кратък период от време, като в същото време се подобрява състоянието на кожата. Премахват се така наречените „обърнати косми” и се подобрява състоянието при проблеми с фоликула, циреи, пъпки и т.н 

Безопасна ли е?

 • Да
 • Манипулацията е напълно БЕЗБОЛЕЗНЕНА и толерантна към кожата.
 • Страничните ефекти са минимални или никакви в зависимост от кожата, най-често се проявява зачервяване, което преминава бързо.

Има ли противопоказания?

Лазерната епилация не се препоръчва при:

 • Бременност и кърмене
 • Екземи
 • Дерматити
 • Хепатит
 • Диабет
 • Абсолютни противопоказания са остри инфекции, включително и херпес.
 • Рак

Не се третират зони с татуировки, тъй като татуировката може да се повреди, както и зони с бенки.( бенките се очертават плътно с бял молив). Процедурата може да се прави в зона, която се намира на най-малко 2.5 см разстояние от татуировка. Процедурата не се прилага върху тестисите при мъжете.

Колко процедури са необходими?

Броят на процедурите се влияе от вашия фототип, зоната за третиране и спецификите на всеки клиент. Те се определят от вашият специалист. Обикновенно процедурите варират между 6 и 10. 

Има ли някакви странични ефекти процедурите с Elysion?

Манипулацията не е болезнена и е толерантна към кожата. Пациентите усещат леко загряване и леко боцкане. Страничните ефекти са минимални в зависимост от кожата, най-често се проявяват в зачервяване, което преминава бързо.

Има ли възстановителен период?

Няма възстановителен период. Клиентите могат да се върнат на работа веднага след процедурата. 

Elysion не нарушава цялоста на кожата, а само на косъма, така рисковете са сведени до минимум.

Съществуват ли възрастови ограничения при подлагане на лазерна епилация?

Принципно няма здравословни противопоказания. При тийнейджъритеса необходими повече процедури за постигане на ефекта, защото те не са завършили развитието си, т.е. не са се появили всички косми. 

Преди процедура:

 • Космите трябва да бъдат гладко избръснати преди процедурата и да не са били отскубвани не по-малко от месец за лицето и два месеца за тялото. Космите се повлияват най-добре когато са в активна фаза на растеж.
 • Избягвайте излагане на слънце на третираната зона/солариум/ поне 2 дни преди процедура.

След процедура:

 • Две седмици след първата процедура всички косми в активен етап на растеж започват да падат. След време може да поникнат нови, но това са „заспалите“ косми, които са били във фаза на покой.
 • Избягвайте излагане на слънце на третираната зона/солариум/ поне 2 дни след процедура.
 • За превенция се препоръчва висок фактор слънцезащитен крем.
 • След процедурата е забранено какъвто и да е метод за епилация . Позволено е само бръснене.

АНАТОМИЯ НА КОЖАТА

АНАТОМИЯ НА КОСЪМА

ФАЗИ НА РАСТЕЖ НА КОСЪМА

Тяло – от 6 до 10 седмици/от 6 до 8 процедури

Лице – от 4 до 6 седмци/от 6 до 10 процедури

Фототип по скалата на Фицпатрик

Фототип I

Розова или много светла кожа, червеникава или руса коса, сини или зелени очи. Много лунички. Кожата изгаря много лесно и никога не придобива загар.

Фототип II

Светла кожа, руса, червена или светло кестенява коса, светли или кафяви очи. Не много лунички. Кожата изгаря много лесно, като придобива само лек загар.

Фототип III

Светло бежова кожа, косата и очите може да са с всякакъв цвят. Почти нямат лунички; Може да получат леко изгаряне, но постепенно придобиват загар.

Фототип IV

Тъмна кожа, кестенява коса, кафяви очи. Без лунички. Рядко изгарят и придобиват добър загар.

Фототип V

Много тъмна кожа, тъмно кафяви или черни очи и коса. Без лунички. Няма вероятност кожата да изгори и лесно придобива загар.

Фототип VI

Черна кожа, много тъмни или черни очи и коса. Без лунички; Кожата никога не изгаря и лесно придобива загар.

Фототип 1 и 2 по скалата на Фицпатрик

Фототип 3 и 4 по скалата на Фицпатрик

Фототип 5 и 6 по скалата на Фицпатрик