Има ли ефект термажа? Дерматолозите обясняват фактите! Втора част

Има ли ефект термажа? Дерматолозите обясняват фактите! Втора част

2017-08-18

Безопасен ли е термажът? 

Термажът е безопасен, когато се провежда от опитен, лицензиран специалист, с какъвто разполагаме в ANHELICA. Въпреки това, трябва да се внимава, за да се избегне нараняването на пациента или изгарянето на кожата. 

Мерките за безопасност включват:

Ако целият Thermatip не е в пълен контакт с кожата, термажната машина  издава звуков сигнал и съобщение за грешка, и няма да проработи, докато машината не се рестартира и главата не се постави правилно върху кожата.

Свързващият флуид осигурява оптимално подаване на импулси. 

Премахване на грима и всякакъв вид остатъци върху кожата не гарантира намеса в RF. 

Специалистът носи ръкавици, така че никоя част от кожата му  не докосва вашата по време на доставяне на пулса. 

Всички бижута се отстраняват от обработваната площ. 

Охлаждането преди, по време на и след доставката на електрически ток предотвратява прегряването на кожата. 

Решетката, осигурена от термажа, предотвратява припокриващи се импулси, което означава по-равномерно разпределение на импулсите и по-малък шанс за прегряване. Разбира се, след като завърши една област, специалистът може отново да я премине. Това не се смята за припокриване. Многократните пропуски гарантират достигането на желаната температура. 

Постоянната обратна връзка информира специалистът за нивото на комфорт на пациента.   

Възможни ли са странични ефекти? 

От своето одобрение от FDA през 2002 г. термажът е произвел няколко поколения устройства: ThermaCool TC, ThermaCool TC-3, ThermaCool NXT и накрая Thermage CPT. При всяко ново устройство нежеланите реакции са станали все по-малко и по-малко и те включват: 

Круширане на кожата (зачервяване). Преходно. - Акне. Лечимо. - Херпес. Лечимо. - Пигментарни промени. Лечимо. - Депресия на кожата: обикновено преходна (месеци). Междувременно може да бъде коригирана с пълнители, ако е необходимо. - Преходна нежност или дисестезия (необичайно усещане) или анестезия (загуба на усещане). 

Колко струва термажът? 

В зависимост от мястото, където се лекувате и къде се намирате, сесия на термажът може да струва между  1000 и  4,500 лв . В ANHELICA можете да намерите най-изгодните оферти с цени започващи от 300 лв за една зона. Една от причините, поради които тази процедура е много скъпа, е, че използваните средства са за еднократна употреба, за да се поддържат стерилност и качество.  Също така има и много консумативи (охлаждащата течност, течността за свързване, решетката, връщащата подложка и т.н.). 

Колко сесии са необходими? 

Само една. Ако ви харесват резултатите, може да имате още една, обикновено след 1,5 до 2 години, тъй като последиците от стареенето и гравитацията не спират! 

Мога ли да си направя термаж, ако вече имам извършена козметична процедура? 

ДА, проучванията показват, че термажът може да се използва безопасно при пациенти, които са имали пластична хирургия, лазерна терапия, ботокс или пълнители (с изключение на силиконовите пълнители). 

Кой е добър кандидат? 

Възрастни от 30 до 60 години, с лека до умерена отпуснатост на кожата. - Всички видове кожа могат безопасно да използват термажът. - Пациенти с реалистични очаквания. - Пациенти, които са имали хирургически фейслифт няколко години назад и започват да изпитват увисване отново. 

Кой не трябва да използва термаж?

Тежко затлъстелите пациенти няма да получат добри резултати. 

Термажът е противопоказан при пациенти с имплантиран пейсмейкър или дефибрилатор. 

Пациенти, които имат метални импланти от всякакъв вид, не трябва да извършват термаж в тези области. 

Пациенти, които имат навици или условия, които влошат процеса на зарастване на рани, тъй като целта на тази процедура е ранявайки (увреждайки) колагена и разчитайки на лечебния процес, да създадете нов колаген. Тази група включва пушачи, пациенти с автоимунно заболяване или пациенти с дългосрочно приемане на кортикостероиди. 

За зоната около очите: пациенти, които са имали операция на роговицата, трябва да изчакат няколко месеца, за да се даде възможност за зарастване, преди да бъде използван  термажът. Термажът работи, а красотата е, че няма застояване. Станете и се върнете към нормалните си дейности веднага! Реалистичните очаквания са от решаващо значение. Това в никакъв случай не е заместител на хирургическият лифтинг. 

Подобренията могат да бъдат измерени само в милиметри, така че е по-подходящо за някой с ранен път на стареене на кожата. По-напредналите случаи може да се нуждаят от операция, но се консултирайте с Вашия лекар, за да разберете дали термажът ще работи за Вас. Не бива да бъдете разочаровани, ако не видите веднага резултати. Както бе споменато по-горе, резултатите отнемат време. Много пациенти се връщат за второ лечение след година или две, тъй като са доволни от резултатите!