Акне аут или как да премахнем акнето

Акне аут или как да премахнем акнето

2017-05-25

Акнето е най-често срещаното кожно заболяване. Най-често се появява през пубертета, съпътствано от хормоналните промени в организма, но може да продължи да ви "тормози" и в зряла възраст. Около 80% от младите хора са засегнати до някаква степен, но много малко от тях търсят адекватна помощ. Не са редки и случаите на възрастни, които страдат от акне, затова ние ще ви разкажем как може да си помогнете. в решаването на този проблем.

Как да премахнем акнето?

LED фототерапията е иновативен съвременен неинвазивен метод за третирането на козметични проблеми и превенция на свързаните с възрастта промени, в това число корекция на бръчки изглаждане и стягане на кожата на лице и тяло, хидратация, лечение на акне, пигментация, разширени капиляри. Лечението на акне е доста дълъг процес и е нужно много търпение и постоянство от ваша страна. Освен познатите ни от преди класически методи за лечение, вече се използват и много по-съвременни методи като LED-фототерапия. Подходяща е при леки средни, средно-тежки и тежки форми на акне. Най-общо казано това е напълно безопасна процедура, която спира образуването на пъпки. Това става чрез специално устройство, което излъчва светлина с точно определена дължина на вълната от видимия спектър. Ние виждаме като синя, червена светлина или комбинация от двете. Синята светлина (415 nm) се доближава малко до спектъра на UV лъчите и затова притежава тяхното антибактериално действие без да има нежеланите им ефекти. Синята светлина навлиза дълбоко в порите, където нормално живеят бактериите, причиняващи възпаления - Propionibacterium acnes.  

Какво се случва в порите на кожата?

Бактериите произвеждат субстанции наречени протопорфирини. Тези субстанции поглъщат синята светлина, при което се отделят т.нар. свободни кислородни радикали. Радикалите са токсични за бактериите и в крайна сметка ги унищожават. Червената светлина (633 nm) пък има терапевтично действие при акнето, успокоява кожата и стимулира процесите на заздравяване. Това става, като чрез нея увеличава притока на кръв и кислород и се активира производството на нов и здрав колаген.  

Колко време трае процедурата?

Всяка процедура е с продължителност от 30 минути, като за целия курс са необходими 6-8 процедури, по 1-2 седмично. Тъй като при LED терапията не се използват UV лъчи, тя е напълно безопасна и не крие никакви рискове. Освен, че изчиства възпаленията, с нея се постига и свиване на порите, успокояване на кожата, подобряване на релефа, като по време на процедурите дори можете да релаксирате. Лежейки удобно лампите обхващат цялото лице и съвсем леко го затоплят. Съвсем спокойно се комбинира с останалите методи и средства за лечение, за да може добрите резултати да дойдат още по-бързо. За да не се появи акнето отново, е важно да знаем, че грижите в къщи са от съществено значение.