Какво представлява радиочестотната терапия?

Какво представлява радиочестотната терапия?

2018-01-03

Въз основа на научния термин радиочестотен (RF) радиочестотната терапия е нехирургично средство за "преобразуване/преоформяне" на кожата на тялото и лицето. Този метод използва сложни устройства, специално проектирани да третират най-често срещаните проблеми на стареене на кожата при мъжете и жените, като бръчки, излишни мастни тъкани или целулит. 

Методът използва радиочестотни вълни, което основно е топлинна енергия, предназначена за ремоделиране на тъкани и производство на еластин и нов колаген. За разлика от инвазивните процедури, които засягат предимно най-повърхностните слоеве на кожата, получената топлинна обработката с радиочестота работи главно на най-дълбокия слой на кожата, дермата, без да засяга горните слоеве, които са над нея, като епидермиса. 

Тъй като топлината е средство, което стимулира свиването на подлежащите тъкани, особено на дермата, меките тъкани, открити в тази област на тялото се компресират, прегрупират и дори произвеждат нов колаген - процес, който обикновено отнема много месеци. Със здравия нов колаген, който се намира в най-дълбокото ниво на кожата, излагането на такива меки тъкани на по-нататъшни радиочестотни вълни спомага за извайването и затягането на тези тъкани към по-млада и еластична повърхност.

Ползите от лечение с радиочестотен лифтинг.

1 Намалява или премахва целулита

Като се има предвид колко женската кожа се различава от тази на мъжете, част от уникалността на мъжете е скръбта на целулита да бъде селективен по отношение на пола им. Само жените получават целулита, докато мъжете никога не го правят. Целулитът е проблем, свързан само с жените, който се среща често около задните части и в задната част на бедрата, където обикновено съхраняваме телесните мазнини. Благодарение на обработката с радиочестотен лифтинг, обаче, изчезнаха онези дни, когато трябваше да страдаме от кожни проблеми, причинени от целулита. С адипозната тъкан и мазнините като причина за целулита, топлината, идваща от RF обработката, намалява издуването на излишните мастни тъкани.

2 Намаляване на телесните мазнини

За разлика от целулита, който е дълбоки  телесни мазнини и чийто външен вид е налице само при  жените, общите телесни мазнини се отнасят както за мъжете, така и за жените. Погледнато на анатомично ниво, както целулитът, така и общите телесни мазнини имат едно общо нещо – проблем на мастните тъкани от повърхностните и долните слоеве на кожата. За щастие, лечението с радиочестотен лифтинг също обхваща и проблема с излишните телесни мазнини независимо от възрастта. Полученият топлинен механизъм на радиочестотният лифтинг  кара някои телесни мазнини да се стопят и да се източат в системата, като по този начин се постига резултат равен на хирургически средства за загуба на телесни мазнини.

3 Затягане на кожата

От части това, което прави бръчките на кожата толкова очевидни, понякога са ясните линии, които се настаняват върху кожата на възрастните хора, често като естествен резултат от процеса на стареене през годините. Други, чиито кожни проблеми не са ограничават до бръчките, просто имат прекалено буйна и опъната кожа, вероятно в резултат на внезапна промяна на теглото. Въпреки това, тъй като качеството на кожата, което виждаме отвън, могат да бъдат променени чрез някои промени отвътр. Това е възможно с радиочестотната обработка, което се осъществява най-много благодарение на нехирургичния подход на метода. Чрез прилагане на радиочестотен лифтинг се стимулират дълбоки меки тъкани под кожата, което улеснява заздравяването чрез производство на нови колагенови тъкани, които реагират на радиочестотните вълни.

4 Постоперативно изглаждане на липосукцията

Не всички, които преминават през процеса на липосукция, винаги получават  100% гладко покритие на засегнатата област . Въпреки че съществуват  мерки, които решават този проблем сред пациентите с пост-оперативна липосукция, радиочестнотната терапията може да бъде използвана и при нехирургично лечение за издута и увиснала кожа.

5 Промяна на контурите

Всички мислят, че оформянето на тялото ни винаги изисква интензивна работа или хирургическа намеса. Радиочестотната обработката позволява преформатирането на тялото ни, като се използва технология, която работи под повърхността на кожата, като оставя повърхностните слоеве недокоснати. Освен обработката на целулита, отстраняването на нежеланите телесни мазнини, затягането на кожата и нейното изглаждане от липосукцията, радиочестотните лифтинг сесии улесняват преформатирането на тялото ни. Чрез процедурата, наречена контур на тялото, потребителите могат да видят ефективно повторно оформяне на кожата. Като лечение, приложимо за най-видимите части на тялото, като лицето, радиочестотната терапия за лице е от полза за хората, които искат малко подобрение в тази област.