11 полезни съвети за поддържане и максимално удължаване микродермабразио процедурата 2-ра част

11 полезни съвети за поддържане и максимално удължаване микродермабразио процедурата 2-ра част

2021-09-07

Както бе споменато в първата  част на статията, най-горната повърхност на защитата на кожата ви се премахва по време на всяка сесия. Това води до зачервяване след всяка абразия. Това е абсолютно нормално след всяка процедура, така че не се притеснявайте. За да предотвратите увреждането на кожата си и да увеличите максимално резултатите от лечението, ето няколко неща, които трябва да имате предвид:

Поддържайте новата кожа чиста и хидратирана.

Почистете лицето си веднага след лечението. Използвайте влажна кърпа и подходящ хидратиращ тонер, за да изтриете остатъците от кожата.

Оставете кожата ви да изсъхне или използвайте много мека кърпа за лице. След като е достатъчно суха, използвайте богат овлажнител, препоръчан от козметикът ви. Овлажнявайте кожата си, когато е необходимо през следващите 4-6 дни, за да избегнете изсушаването и .

За облекчаване на чувствителността или чувството за парене, причинени от микродермабразията след едно лечение, могат да се използват противовъзпалителни кремове или студени компреси.

Някои кремове и мехлеми могат да се прилагат. Въпреки това, използвайте ги умерено или както е предписано от вашия дерматолог.

Някои лосиони на основата на мед имат леки съставки, които могат да помогнат за бързото възстановяване на кожата. За да подобрите качеството на кожата, използвайте микродермабразивни серуми с високо съдържание на витамин А, С и Е. Те ще помогнат  на кожата да изглежда много тонизирана.

Използвайте лек почистващ препарат.

Използвайте чувствителна почистваща течност за кожа като Cetaphil или нещо, което не съдържа сурови химикали и няма абсолютно никакъв аромат. Винаги изплаквайте със студена или хладка вода.

Попитайте дерматолога си за добър почистващ препарат. В повечето случаи вашият лекар има готов за употреба продукт на по-ниска цена.

Трябва да се избягва травма като издраскване на третираната област.

Вашият дерматолог ще ви предупреди, че някои нежелани реакции на кожата могат да се появят след лечението. Пилингът след микродермабразията е напълно нормален. Това е знак, че той работи.

Не пипайте и не отстранявайте мъртвата кожа, тъй като това може да причини нежелана пигментация и белези. Позволете на кожата да се поднови самостоятелно. Дразненето на кожата трябва да бъде издържано за кратък период от време. Ако драскотините по кожата ви са неизбежни, приложете алое вера, за да успокоите кожата. То трябва да помогне за изцеление на драскотините за около една седмица.

Важно е да се избягва дразнене на лекуваната кожа с тежки химикали, триене или хващане на тен за една седмица.

Не нанасяйте грим, парфюми или лосиони след около 48 часа след лечението. Избягвайте топлинни процедури като сауна, парни бани, горещи душове и восъчно почистване на лицето.

Кожата ще се отлепи естествено, така че трябва да се избягва и използването на ексфолиращи продукти като AHA, гликолова киселина и Retin-A или ретиноиди.

Използвайте хидратант, за да минимизирате пилингът и да помогнете на кожата да се лекува по-бързо и с по-малко дискомфорт.

Кожата може да се чувства болезнена или да има ясно изразено парене като слънчево изгаряне. Само не забравяйте да охлаждате кожата си периодично. Може просто да изплаквате лицето си със студена вода или да разтривате кубче лед в засегнатите райони

Избягвайте слънцето поне 7 дни след лечението, за да предотвратите увреждането на UV лъчите върху кожата, което забавя възстановяването.

Не забравяйте, че след микродермабразио, защитният слой на кожата също може да бъде отстранен.

Директната слънчева светлина ще пречи на възстановяването на кожата. Ако е абсолютно невъзможно да се избегне напускането на къщата, попитайте дерматолога си за най-добрия лосион за слънце, който да се прилага върху кожата ви. Лекарите препоръчват SPF 30 и по-висок фактор. Също така няма да си навредите, ако използвате широки шапки и слънчеви очила.

Избягвайте горещи места, които ви карат да се потите.
 

Прекомерното изпотяване може да раздразни кожата ви, затова избягвайте физически упражнения няколко дни след лечението. Дори плуването трябва да се избягва, тъй като кожата ви може да има отрицателна реакция към хлора или солената вода на плажа.

Бактериите могат да попаднат в потта и да проникнат в откритите пори и чувствителна кожа, което може да доведе до широкомащабно акне или дразнене.

Яжте много плодове и зеленчуци

Попитайте дерматолога си коя е най-добрата диета за хора, подложени на лечение с микродермабразио. Той или тя вероятно ще ви помоли да ядете повече плодове и зеленчуци, като намалявате млечните продукти и червеното месо.

Вашият дерматолог също може да ви помоли да вземете добавки. Посъветвайте се кои витамини и минерали са ви необходими, за да увеличите максимално лечението си и да получите най-добрите резултати най-бързо.

Можете да възобновите продуктите си с рецепта, когато Ви каже лекарят.
 

Ретиноидни продукти като Retin A, Renova, Tretinoin, Avita, Alustra или други марки на Tretinoin и други ретиноидни продукти с рецепта (Adapalene, Avage, Differin, Tazorac, Tazarotene) могат да се прилагат 3-7 дни след последната терапия с микродермабразио или според инструкциите на Вашия лекар.

Уверете се, че проверявате всяко вещество, което поставяте на лицето си. Ако имате съмнения или не можете да видите или прочетете списъка с продуктите, проверете продукта онлайн. Ако все още не можете да получите ясна представа за съдържанието му, не го използвайте. Посъветвайте се първо с вашия дерматолог .

Пийте много вода.

Микродермабразиото може да бъде процедура на дехидратиране,затова вие трябва да си осигурите добра хидратация

Много вода може да помогне на кожата ви да се възстанови по-добре, защото тя е овлажнена както отвътре, така и отвън.