Защо трябва да добавим мезотерапия към грижата за тялото ни? Първа част

Защо трябва да добавим мезотерапия към грижата за тялото ни? Първа част

2017-08-25

Мезотерапията е естествена и напълно безопасна алтернатива на традиционните инвазивни операции за стягане на кожата, която е идеална за суха и дехидратирани кожа - или за всякакъв вид кожа, която се нуждае от малко тласък. Тази трансдермална терапия може да се извършва на цялото лице, както и на гърдите, шията, ръцете и др. Кожата се подхранва и подмладява от под най-горния слой, стимулираща производството на колаген, укрепване на еластин и по-добър метаболизъм. Мезотерапията е подмладяващо лечение, което замества хиалуроновата киселина за дълбока хидратация, тонизиране и регенерация на клетките. Правилните минерали, витамини и аминокиселини се доставят под кожата за въздействие против стареене. Когато се прави правилно, лечението може да тонизира и затегне, да намали фините линии и да премахне уврежданията на свободните радикали, което води до по-твърда, по-ярка и по-млада кожа, която свети с младост и сила. Когато се комбинира с повърхностен гликолиден пилинг на кожата, ефектите на месотерапията се подобряват. Това се случва, защото пилинга премахва мъртвите клетки на кожата и отваря порите, така че продуктът на Мезотерапията може да проникне по-добре. Обикновено се прави серия от лечения всяка седмица в продължение на 6 седмици, за да се постигнат най-добрите възможни резултати. След това месечните процедури се извършват за поддръжка.

Какво представлява безиглената мезотерапия ?

Мезотерапията без игли е безболезнена техника , при която естествените екстракти, витамини, хомеопатични средства и фармацевтични продукти преминават в слоя мазнини и съединителна тъкан под кожата. Мезотерапията без игли е много ефективна за различни цели : намаляване на гърдите при мъжете, намаляване на любовните дръжки, отслабване на лицето и шията, отслабване на челюстта, несвястна двойна брадичка, затягане на кожата, намаляване на мазнините, лечение на целулита и много други. Предимства на безиглената  мезотерапия: Мезотерапията без игли е нова техника без болка и без синини. Тя има предимства пред оралното, инжекционно или венозно приложение поради неинвазивната си природа, удобство и липса на травма. 

  • Клиентите с нисък праг на болка могат да получат Мезотерапия.
  • По-големи площи могат да бъдат третирани.
  • Клиентите могат незабавно да се върнат към нормалните си дейности.

Кои области на тялото могат да се възползват от мезотерапията?

Употребата не е ограничена. Тя може да помогне с целулита, намаляването на телесните мазнини, загуба на тегло, скулптура на тялото, подмладяване на лицето, премахване на подкожни мазнини и други.

Как това лечение намалява целулита?

Бучки или гънки в кожата, наречени целулит, се срещат в около 90 процента от жените, независимо от тяхната възраст или тегло. Обикновено той е най-забележимо по краката, задника, бедрата и средната част. Целулитът се причинява от ленти на съединителната тъкан, които задържат зони на кожата и улавят мазнини, докато мазнините изпъкват навън на други места. Целулитът може да доведе до текстура като портокалова кора, но мезотерапията може да лекува всичките четири етапа на целулита. В повечето случаи лекарствата се доставят без игли (безиглена мезотерапия), използвайки Ultrapeel Transderm System. Тази смес от лекарства взаимодейства с клетките и насърчава освобождаването на мазнините вътре, така че да може да се изгорят като гориво за тялото. Лечението подобрява притока на кръв и лимфния дренаж в целевата област и премахва лентите на тъканите при топенето на мазнините. Резултатът е подобрение на нежелания вид и загуба на инчове в третираната област. От появата на целулита обаче може да са необходими до 10-15 сесии за най-добри резултати.

Сходни ли са резултатите с тези на липосукцията?

Мезотерапията не е пълен заместител на инвазивната процедура на липосукцията, но може да бъде ефективна както за мъжете, така и за жените, които имат мастни области, където не е желателно. За малки зони мезотерапията е чудесна алтернатива и може да бъде чудесно решение за хора, които не са добри кандидати за липосукция. Мезотерапията може да намали мастната тъкан на бедрата и талията, както и любовните дръжки на гърба, корема и около ръцете или на мястото на двойната брадичка. В същото време клиентите се приканват да предприемат по-добра диета, да правят повече упражнения и да приемат хранителни добавки за по-добро общо здраве .

Какво означава терминът "скулптура на тялото"?

Безиглената мезотерапия може да осигури извайване на тялото - наричано още козметично контуриране - за корема, лицето и шията, както и около сутиенните линии, на краката и бедрата и дори до ръцете. Процесът включва доставяне на витамини и аминокиселини в определени части на тялото, за да се затегне кожата, която се увлича и да се отстранят местата с мазнини, което прави тези райони по-млади и атлетични. Инчове от видими резултати обикновено са забележими в рамките на 4 седмици. Процесът трябва да се извършва заедно със здравословен начин на живот и може да се наложи повторно лечение.

Използва ли се безиглената мезотерапията за подмладяване на лицето?

Процесът на мезотерапия, наречен Mesolift, е умен подход при лечението на бръчки, свързани с възрастта, на шията и лицето. Тя може също така да забави прогреса на набръчкването с течение на времето и да спомогне за подобряване на пепелния тен. Мезотерапията може да помогне за намаляване на мазнините от под брадичката и да се освободи от свободните радикални увреждания на кожата .