Мезотерапия при косопад

Мезотерапия при косопад

2017-11-14

Мезотерапия при косопад

Косопадът е нещо, с което голяма част от възрастните трябва да се справят - някои много по-рано от други. Новината ,че опашката ви е малко по-тънка или че линията на косата е започнала да се отдръпва, никога не е добре приветствана на нито една възраст. За щастие, медицинската наука е предоставила решения на това, което някога е било смятано за неудържима сила на природата.

Какво представлява мезотерапията?

Мезотерапията е разработена във Франция от д-р Мишел Пистор за лечение на болка и съдови нарушения. Принципът на инжектиране на смес от персонализирани съединения в мезодермата (или средния слой на кожата) се разширява през годините, за да се лекуват успешно други състояния като загуба на коса. Успехът на лечението е резултат от поставянето на подходящите хранителни вещества в точното количество в определена област - в този случай фоликулите, които поддържат растежа на косата. Мезотерапията е подходяща за лечение на загуба на коса, тъй като в  повечето случаи косопадът е причинен от състояния, съществуващи в мезодермата или средния слой на кожата.

Загубата на коса може да бъде спряна с мезотерапия

Считано от най-ефективните лечения за борба с косопада, Мезотерапията  е сложна процедура , на която може да се подложите в спа център Anhelica. Спа център Anhelica има репутацията си да предлага само най-ефективните и доказани естетични процедури и това не е изключение. Мезотерапията за коса е вълнуващо допълнение към процедурите от анти-стареене и козметични процедури, които се предлагат от нашите сертифицирани естетически специалисти. В резултат на това нашите пациенти могат да очакват да получат едно от най-добрите лечения  на косата чрез Мезотерапия.

Какво причинява косопада?

Косопадът обикновено е резултат от комбинация от три фактора: 

  • -Хормонен дисбаланс около космения фоликул, причинен от излишък от хормон, наречен DHT или дихидротестостерон
  • -Намалено кръвообращение
  • -Намалени хранителни вещества към космения фоликул

Мезотерапия - персонализиран подход към косопада

За борба с косопада е необходимо да се доставят хранителни вещества към космения фоликул, докато се неутрализира DHT и се намали възпалението. Мезотерапията прави това чрез прилагане на необходимите хранителни вещества и противовъзпалителни средства чрез плитки инжекции, дълбоки около 1 мм, в скалпа. Инжектираният материал стимулира средния слой на кожата, подхранва космените фоликули с персонализирано решение, специфично за нуждите на пациента. Той също така стимулира производството на колаген и еластин, които са два от основните градивни елементи на кожата. Нарастващите нива на колаген и еластин създават здрав скалп, който може да поддържа здрави фоликули.

Какъв материал се използва в мезотерапията?

Пациентите се анализират, за да се определят кои  хранителни вещества са недостатъчни. Всеки пациент е различен и изисква различни съотношения на хранителни вещества и фармакологични съединения. Като цяло, разтворът съдържа минерали, витамини, аминокиселини, ензими и противовъзпалителни съединения, както и съединения за неутрализиране на DHT. Мезотерапията за коса е много по-ефективна от Minoxidil (Rogaine), като 90-92% от пациентите постигат добър резултат, за разлика от 50% успеваемост с Minoxidil. Мезотерапията стимулира нов растеж, като спира настоящата загуба на коса, което означава, че пациентите ще забележат подобрение в рамките на няколко месеца.

Кога ще видя резултати от Мезотерапия?

Повечето пациенти се нуждаят минимум от  10 сесии, за да предизвикат повишен растеж на косата. За да започнете процеса, препоръчвамена пациентите ни да планират 2 лечения седмично на разстояние около 2 седмици. Резултатите ще бъдат очевидни между 2 и 3 месеца. След възобновяване на растежа на косата са необходими само поддържащи лечения на всеки 3 месеца. Процедурата може да се направи по време на обедната почивка. В зависимост от размера на лекуваната област, всяко лечение отнеме около 20 минути. След лечението пациентите могат да се върнат към нормалната си дейност. Мезотерапията се използва широко в Европа, Южна Америка и Съединените щати. Лечението е практически безболезнено и напълно безопасно. Не е необходима анестезия и не са необходими превръзки.

Кандидат ли съм за мезотерапия за коса?

Повечето косопад се основава на свръхпроизводство на някои хормони, съчетано с липса на хранителни вещества. Заповядайте за консултация за загуба на коса с един от нашите специалисти, за да определите кой курс на действие отговаря най-добре на вашите нужди. Много е вероятно мезотерапията да Ви помогне, тъй като тя е помогнала на много хиляди други да възвърнат косата на главата си. В Anhelica вярваме, че всеки пациент е уникален, изискващ своето лечение, което е различно от всяко друго. Когато дойдете при нас с нещо, което искате да промените във  външния си вид, първата ни стъпка е да определим подходящ план за лечение за вас. Това се прави с цялостна консултация, пълна със изслушване на целите ви и разбирането на това кой сте.