HI-FU Lifting therapy

Цена: 1600.00 лв. - 380.00 лв.

Изберете опция

Корем и седалище

Корем и паласки

Седалище и брич

Цели бедра

Цели бедра + Подарък зона брич

Лице, шия и деколте + Подарък мезотерапия - лице

Шия, двойна брадичка и бузи

Лице и шия + Подарък мезотерапия - лице

Лице + Подарък мезотерапия - лице

Двойна брадичка и бузи

Дупе

Корем

Външни и вътрешни бедра

Предна и задна част бедра

Паласки

Брич

Чело и гневна бръчка

Двойна брадичка

Бузи

Шия

Деколте

Вътрешна част на ръце

Прасец

Коляно

Околоочен контур

Долна част ръце / предлакътник

Разграждане на филъри, ботокс

Назолабиални гънки

HI-FU/Високоинтензивен  Фокусиран Ултразвук

„Модерният нехирургичен лифтинг“  

HI-FU технологията е известна под името „ХАЙФУ“ от английското съкращение HIFU (High Intensity Focused Uitrasound),използваща микрофокусиран ултразвук с висока интензивност за неоперативен лифтинг на лице, шия, деколте и тяло.С помощта на „ХАЙФУ“, прецизно фокусирана фракционна ултразвокова енергия, прониква дълбоко в кожата без да нарушава нейният повърхностен слой, в резултат на което се постига стягане и уплътняване на кожата на лице, шия, деколте и тяло.  

С какво „HIFU” е различен от лазерите и IPL?  

За разлика от другите устройства за стягане и подмладяване на кожата като лазери, радиочестоти и IPL, които въздействат на различните слоеве на кожата, „ХАЙФУ“ технологията достига много по-дълбоко до повърхностния мускулен апоневротичен слой, известен като SMAS. 

Той е изграден от колагенови и еластинови влакна и образно може да бъде сравнен с рамка, поддържаща меките тъкани на лицето. С течение на времето колагенът в SMAS слоя намалява, в резултат на което кожата увисва и се образуват бръчки и гънки. Ето защо, за да се получи ефективен лифтинг на кожата, трябва да се въздейства върху колагеновите влакна на ниво SMAS.  

Какво представлява апарата?  

Фокусираната ултразвукова енергия се доставя с помощта на специални картриджи (накрайници). Картриджът, с който се доставя енергията до SMAS слоя, е обозначен с DS- 4,5mm. Енергията прониква на дълбочина 4,5 мм като повишава температурата в точките на въздействие. В резултат на това, колагеновите и еластиновите влакна, съединяващи мускулния слой с повърхността на кожата, се свиват и скъсяват, като по този начин повдигат SMAS-слоя, който поддържа всички меки тъкани на лицето. Преди използването на технологията HIFU достигането до SMAS-слоя беше възможно само по хирургичен път.  

Апаратът използва различни накрайници за различна дълбочина на проникване. За проникване до дълбока дерма на дълбочина от 3,00 мм се използва картриджът DS-3,Omm, а за повърхностната дерма (до 1,5 мм) се използва картриджът DS-1,5mm. Картриджът, с който се доставя енергията до SMAS (повърхностния мускулен апоневротичен слой ), е обозначен с DS-4,5mm. За различните зони на лицето и шията се използват различни протоколи, но в повечето от процедурите комбинираният ефект на лифтинг и стягане на кожата се получава в резултат на комбинирано въздействие с картриджите DS-4,5mm и DS-3.0mm. 

Апаратът използва още два картриджа DS-13mm и DS-8,0mm, чрез тях се насочват множество фокусирани ултразвукови вълни, които предизвикват силни вибрации дълбоко в мастните тъкани и разбиват мембраните на мастните клетки, по този начин успешно се третират области с мастни натрупвания, подходяща процедура за отслабване в областта на корем, паласки, бедра, брич,ръце, задни части и др.

Редуцира се ефективно целулита и изглажда стриите, повишава се вътреклетъчната температура и се ускорява разграждането на мастни депа.

Стяга и оформя силуета.

Подходяща процедура за цяло тяло и всеки тип кожа. 

Кога е подходящо да се направи „HIFU”?  

Тази процедура е подходяща както за  жени, така и за мъже на възраст над 30 години, които все още не са за хирургичен лифтинг, но имат отпускане на кожата и биха искали да получат видимо подмладяване и най-вече стягане на кожата и контурите.  

Подходящ е всеки пациент с леко до умерено ниво на „отпусната” кожа. По-ниско стоящите вежди или клепачите например, са първите знаци за отпускане . Чрез обновяване на кожата  в дълбочиа се повдигат  веждите, което, от своя страна, намалява излишната кожа на клепачите, отваря очите и придава по-младежки и свеж вид на лицето.  

Болезнена ли е процедурата с “HIFU”?  

Процедурата е безболезнена, но праговете на дискомфорт варират при различните пациенти. Възможно е да има известен дискомфорт, докато има излъчване на ултразвука,който е временен.  

Има ли някакви странични ефекти след процедурата с “HIFU”?  

Възможно е да има зачервяване на кожата в рамките на един час до няколко дни. Много рядко може да имат подуване, изтръпване и отток, както и на по-нежните части на кожата (в повечето случаи чело и около очи) да се появят бели или зачервени петна и мехурчета в следствие реакция на кожата от термичната обработка.  

КОЛКО ДЪЛГО ПРОДЪЛЖАВА ДА ДЕЙСТВА ПРОЦЕДУРАТА?  

Пациентът може да забележи веднага ефект на стягане, но максимален резултат се постига в интервал от 3 до 6 месеца, докато трае изграждането на нова, стабилна колагенова структура.ю  

КОЛКО ПРОЦЕДУРИ СА НЕОБХОДИМИ?  

Обикновено се постигат добри резултати още след първата процедура, но при отпусната кожа може да се наложат 3-4 процедури, които да се извършват веднъж на 2-3 месеца.

ИМА ЛИ СЕЗОННА ЗАВИСИМОСТ ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ПРОЦЕДУРАТА И ЗАВИСИМОСТ ОТ ФОТОТИПА НА КОЖАТА?  

Не. Процедурата може да се прилага целогодишно и е подходяща за всеки фототип кожа.  

ИМА ЛИ НЯКАКВИ СТРАНИЧНИ РЕАКЦИИ?  

Може да се появи леко зачервяване за около час след процедурата, както при малък процент от пациентите се наблюдава лек оток, изтръпване или чувствителност при допир, но тези реакции са съвсем леки и бързо преходни.  

Болезнена ли е процедурата с “HIFU”?  

Процедурата е напълно  безболезнена, но праговете на дискомфорт варират при различните пациенти. Възможно е да има известен дискомфорт, докато има излъчване на ултразвука,който е времен.  

Показания за „HIFU”– неоперативен SMAS лифтинг:  

  • промени, свързани с възрастта
  • двойна брадичка
  • загуба контура на скулите
  • отпускане на кожата под брадичката и в областта на шията
  • загуба на контура на лицето, на контура на долната челюст
  • задълбочаване на назолабиалните гънки
  • увисване ъглите на устата
  • отпускане на вежди и клепачи
  • гравитационна птоза (отпускане) на лицето